בנייה דיגיטלית לחיים דיגיטליים – הושלמה בנייתו הדיגיטלית של הבית הראשון בעולם מסוגו
DFAB HOUSE נפתח רשמית בסוף חודש פברואר.
זהו הבית הראשון מסוגו בעולם שלא רק תוכנן בצורה דיגיטלית אלא גם, בעזרתם של רובוטים ומדפסות תלת ממד, נבנה בעיקר באמצעים דיגיטליים. טכנולוגיות הבנייה פותחו על ידי חוקרי אוניברסיטת ETH ציריך במסגרת שיתופי פעולה עם חברות שונות מענף הבנייה.
במשך השנה האחרונה דיווחנו לכם על שלבים חדשניים שונים בבניית ה- DFAB HOUSE ועכשיו אפשר סוף סוף לראות את המבנה המושלם.
תקרת בטון עדינה, שנוצרה על ידי הדפסת תלת ממד של השלד, וקיר בטון מעוגל, שנוצר על ידי רובוטים, הם שמגדירים את חלל המגורים. ברגע שהם שומעים מילת פקודה כלשהי, התריסים נפתחים כאילו כבמטה קסם והקומקום מרתיח מים לכוס קפה. כל המדע הבדיוני הזה הוא מציאות בבית החכם שרובו דיגיטלי.
הבית, בן שלוש הקומות, הוא חלק ממבנה של מחקר וחדשנות שנקרא NEST ובו חוקרים וגורמים בענף הבנייה עובדים יחד כדי לבחון שיטות בנייה וטכנולוגיות שונות לייצור אנרגיה תחת תנאים מציאותיים. NEST הוא המבנה המרכזי שעליו ניתן לבנות יחידות ניסיוניות מגוונות.
זוהי הפעם הראשונה שבה נוסו במקום אחד כמה טכנולוגיות בנייה שהגיעו היישר ממעבדות המחקר אל תוך העולם האמיתי. המטרה של הטכנולוגיות הדיגיטליות היא לא רק להפוך את התכנון והבנייה ליעילים יותר, אלא גם לירוקים ולבני קיימא יותר. לדוגמה, הרצפה שתוכננה באופן דיגיטלי נבנתה תוך חיסכון משמעותי בחומרי גלם לעומת בניית הבטון הרגילה. הטכנולוגיות גם פותחות אפשרויות עיצוב חדשות, כמו שתי הקומות העליונות שנבנו על ידי רובוטים עם שלדה בצורות גאומטריות מורכבות.
״הפוטנציאל האדריכלי של טכנולוגיות הבנייה הדיגיטליות הוא אדיר. למרבה הצער, הטכנולוגיות הללו עדיין כמעט אינן נמצאות בשימוש באתרי הבנייה. עם ההשלמה של ה-DFAB HOUSE אנחנו מקווים להאיץ את המעבר ממחקר לשימוש״, אמר מתיאס קוהלר, פרופסור לאדריכלות ולבנייה דיגיטלית ב-ETH.
בעוד כחודשיים יעברו להתגורר ב-DFAB HOUSE אורחיו האקדמיים, שיערכו ניסויים חיים בטכנולוגיות שונות בבית. מגוון רחב של חברות התקינו במבנה פתרונות של בית חכם וביניהם מערכת בטיחות, מערכת תריסים, מערכת לשינוי צבע החלונות והדור החדש של מכשירי אלקטרוניקה חכמים לבית. אבל בית חכם אינו רק חכם מבחינת הגאדג׳טים אלא גם הניהול האנרגטי שלו: יחידות של תאים פוטו-וולטאים על הגג מספקות עד פי אחד וחצי חשמל מכפי שהבית צורך בממוצע, בעוד שמערכת בקרה חכמה מתאמת את כל צריכת החשמל ומבטיחה שלא יהיה עומס. גם מערכת המים היא חכמה וחסכונית במיוחד, וגם מגינה על הצנרת מפני שחיקה.